De arts meet art is de interdisciplinaire week van de 2e jaars uitvoerende studies op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Waarin studenten van het Conservatorium, de Rock academie, Art-Co-De, Circus en Dans Academie in verschillende groepen performances maken. Begin september ben ik door Ian Biscoe benaderd of ik groep met theatermakers wilde samenstellen die de groep van ongeveer 200 studenten wilden regisseren.
Rond het thema “De aarde vanuit de ruimte gezien” hebben wij in een week verschillende performances gemaakt die speelden in het online theater dat Ian heeft gebouwd.
Het was een enorm experiment op deze manier online samen te werken. Tijdens dit proces waren constant de grenzen aan het opzoeken. De grens van theater, online repeteren, en presenteren. Samenwerken met verschillende disciplines naar een gezamenlijk resultaat werkt. Ondanks dat het online-theater moeizaam werkte. Was het een enorm leerzame ervaring en motiveerde het mij om te blijven zoeken naar nieuwe uitingsvormen. ​​​​​​​