UNDERCONSTRUCTION

Performance voor opening academisch jaar FHK 2020-2021


Deze theatrale installatie was genomineerd voor de “Boulevard Entreeprijs” en zou deze zomer 2020 in première gaan. Maar gezien de huidige situatie ligt het repetitieproces stil en wordt de voorstelling tot een nader te bepalen datum vooruitgeschoven.

Wat is het : een voorstelling ? Installation art ? Performance? Immersive theatre? Experience design Ervaringstheater ?
Dit zijn de vragen die klasgenoten, docenten en werkveld begeleiders ons constant blijven vragen. Dit doen wijzelf ook. Hoe we het moeten noemen, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat we samen een verhaal willen vertellen. En welk medium we gebruiken dat is de grote vraag. Dit jaar onderzoeken wij Tom Heintz en Jolein Kop hoe je een verhaal kan vertellen die via meerdere zintuigen binnen komt. In ons afstudeerproject onderzoeken hoe we een immersieve ervaring kunnen creëren waarin ons verhaal en visie niet alleen wordt verteld door de tekst van de spelers, maar ook door beeld en muziek. We willen onze disciplines gelijkwaardige vertellers laten zijn in het verhaal van “The picture of Dorian Gray”.

Concept en Regie
Wij (Tom Heintz en Jolein Kop) zijn begonnen met deze interdisciplinaire samenwerking. Wij ontwikkelen het concept en zetten de kaders uit. We hebben een team samengesteld waarmee wij wilden samenwerken. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten. Iedereen krijgt in zijn of haar specialiteit volledig de vrijheid om te creëren. Tijdens de repetities zijn we allemaal makers. Tom en Jolein trekken aan het einde van de repetities de conclusies, hakken knopen door en bepalen de uitgangspunten voor de volgende repetitie.
Componist
Steven Stoffels, 4e jaars conservatorium. Hij componeert de muziek voorde uiteindelijke performance. De muziek die hij schrijft gebruikt hij tevens ook als onderdeel van zijn afstudeerportfolio.
Performers
Rebeka/Alexis Lou van der Graaff 
Igor/Dorian Cas Bastiaans 
Ava/Andy Fien van der Slycken 
Bambi Bente konings 
Karl/Vrijdag Josto Casu ​​​​​​​
Maquette en schets van Installatie 
Repetitie beelden
To be continued...