OP ZOEK NAAR MIJN PLEK
De première van Midzomerzoen was een hoogtepunt. Het speelde zich af in een mindere vrolijke periode. Mijn ouders in een scheiding en mijn middelbareschooltijd verliep ook al niet vlekkeloos. Tijdens een gesprek met de decaan van school kwamen we samen tot de conclusie dat het middelbare schoolsysteem niet zo goed bij mij paste, of ik niet bij het systeem. Toen de vraag werd gesteld waar ik dan wel gelukkig zou zijn was mijn antwoord snel gegeven: in het Theater.
Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Samen met de decaan ben ik gaan kijken naar verschillende mbo-theaterscholen en audities gaan voorbereiden. Zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij ROC Theater in Tilburg.  Het spelen, wat ik altijd hobbymatig had gedaan, werd ineens een vak. Hier heb ik mijzelf vooral ontwikkeld als speler. Waar ik normaal de boel aan elkaar schmierde, moest ik nu gaan leren incasseren en reageren.
Voor mijn afstuderen kreeg ik de opdracht om een voorstelling te maken en zelf te spelen. Dit spelen had ik al heel veel gedaan tijdens mijn stages. Dat was vooral in het werk van anderen. Het maken was nieuw en dat had ik veel minder gedaan. Het was nieuw, spannend. Maar dat maken gaf een enorme vrijheid. Ineens kon ik mijn eigen hersenspinsels en wereld in mijn hoofd delen. Ik bepaalde zelf de regels. Er ging een nieuwe wereld voor mij open en net toen ik deze wereld begon te verkennen en ontdekken was ik afgestudeerd.